​Neufeldstraße 11, 85232 Bergkirchen-Günding, Deutschland
+498131332400
info@dominkovic-transporte.gmbh

ZAPOŠLJAVAMO VOZAČE KAMIONA C I CE KATEGORIJE

Dominkovic Transporte GmbH

ZAPOŠLJAVAMO VOZAČE KAMIONA C I CE KATEGORIJE

ZAPOŠLJAVAMO VOZAČE KAMIONA C i CE KATEGORIJE ZA RAD U NEMAČKOJ

Zapošljavamo vozače kamiona za rad u Nemačkoj C i CE kategorije starosti do 44 godine, koji su položili do 10.09.2009 i posle 10.09.2009. Oni koji su C kategoriju položili iznad 10.09.2009 godine za njih postoji posebna procedura kako da dođu do vizepoželjno je iskustvo od 3 meseca do 1 godine, primamo i bez iskustva.

Takođe zapošljavamo vozače kamiona CE kategorije od 45 do 50 godina sa iskustvom 3 i više godina. Oni moraju da imaju prethodni stečeni staž 5 i više godina, stan ili kuću ili drugu nekretninu na svoje ime. Ovi vozači voze samo šleper i tandem. 

Mogu da se prijave vozači iz Srbije, Makedonije, Kosova i Metohije, kao i vozači iz drugih zemalja EU koji imaju EU pasoše i lične karte. Takođe mogu da se prijave i vozači koji imaju neograničenu vizu iz drugih država EU (Slovenija, Slovačka, Mađarska, Hrvatska…… itd), njima se rešava Nemačka viza u Nemačkoj ne treba da idu u ambasadu svoje matične zemlje za vizu.

Vozači iz Srbije, Makedonije i Kosova i Metohije koji su položili C iznad 10.09.2009 godine moraju imati EU vozačku i EU Code 95 i minimum 3 meseca rada kao vozači kamiona u EU od momenta dobijanja EU Code 95. Ti vozači moraju da rade u Hrvatskoj, Mađarskoj, Sloveniji itd, minimum 6 meseci tek nakon toga da zamene vozačku. Sada trenutno šaljemo vozače za Sloveniju da polože Code 95 i dobiju karticu i onda im rešavamo Nemačku vizu. Naša preporuka je da vozači koji su C položili do 10.09.2009 godine takođe imaju EU vozačku ili EU Code 95, jer će tako lakše dobiti Nemačku vizu kao vozač kamiona.

Voze se hladnjače: šleperi, tandem kamioni i solo kamioni. Vrši se utovar i istovar za poznate velike markete, na pojedinim mestima utovar i istovar vrše lageristi. Radi se u lokalu. Nema spavanja u kamionu.

NAPOMENA: vozačima iz Bosne i Hercegovine Crne Gore kategorije C i CE važe samo meseci u Nemačkoj u tih prvih 6 meseci boravka u Nemačkoj moraju da polože C i kategoriju to košta oko 1500 eura. Naša preporuka je da polože kategorije C i u nekoj od zemalja EU, posle neće imati problema u Nemačkoj kada menjaju dokumenta.

Ako niste imali nikakvih problema u EU do sada, viza može biti gotova u roku od 60 dana o dana podnošenja zahteva za termin ovo važi za Srbiju, ako imate sva potrebna dokumenta. U Makedoniji se bira datum kada će vam biti termin. Mi Vam pomažemo oko svega, podnosimo zahtev za termin i pripremamo potrebnu dokumentaciju za ambasadu, organizujemo prevoz do Nemačke.

VAŽNO: Od 18.04.2024 godine nove inovacije oko dobijanja vize. Oni koji imaju Srpski  ili Makedonski pasoš, domaću vozačku dozvolu sa upisanim Srpskim kodom, Code 95 karticu i tahokarticu a položili su do 10.09.2009 i nisu stariji od 44 godine, ambasada je počela da daje razne vrste viza: prva varijanta LADERHELFER (pomoćni radnik), druga varijanta LKW Farer (vozač kamiona), treća varijanta LADERHELFER I LKW FARER (pomoćni radnik i vozač kamiona), tu sad imamo mali tehnički problem, ako dobijete vizu LADERHELFER onda prvo morate da dođete kod nas da vam se uradi prijava adrese, da predate za zamenu vozačke dozvole Srpske ili Makedonske za Nemačku, da uradimo Nemački Code 95 i tek nakon toga možete da radite kao vozač kamiona. Te prve vize ambasada daje različito nekome na 6 meseci nekome na 12 meseci nema pravila. Ako dobijete vizu  LADERHELFER I LKW FARER ili LKW FARER onda možete odmah da vozite. Zamena vozačke i izdavanje Nemačkog Code 95 kartice može da potraje 1 mesec ili 2 meseca, sve zavisi od birokratije. Vozači koji imaju srednju školu za vozača motornih vozila mogu dobiti Nemački Code 95 ali pre nego što dobiju Nemačku vizu, moraju da urade nostrifikaciju diplome i onda kad dođu u Nemačku predaju za Code 95 karticu. Ko ima EU vozačku i EU Code 95 karticu taj će dobiti Nemačku vizu kao vozač kamiona, oni koji imaju samo EU Code 95 karticu i raskid ugovora o radu da su radili u EU kao vozači kamiona i domaću vozačku oni mogu dobiti Nemačku vizu kao vozač kamiona i čim dođu u Nemačku predaju za zamenu Srpske ili Makedonske vozačke dozvole za NemačkuNAPOMENA: Sve ovo vi sami finansirate.

SOLO, ŠLEPER I TANDEM C i CE kategorija, vozi se samo u Nemačkoj u lokalu, u toku smene obrnete dva kruga, dnevno radite od 10 do 12 časova. Jedna nedelja danju, jedna nedelja noću. Neto plata je 2.400 + bonusi koji počinju tek od trećeg meseca rada. Može da se zaradi i više, detaljnije informacije na licu mesta sa šefom ispostave.

Ko želi da radi špediciju primamo i takve ali samo sa iskustvom, oni mogu da zarade od 2.800 do 3.150 eura. Spavate u kamionu i birate način rada 8-2, 4-1….

Kada dođete imate probni rad dana, ako se uklopite dobijate 100% platu, ako vam je potrebno više od 15 dana da se uklopite, onda dobijate taj mesec 70% platu. Isplata plate je svakog 15 u mesecu za tekući mesec. Obezbeđen smeštaj koji sami plaćate od 400-500 eura. Imate pravo na godišnji odmor 24 dana.

AKCIJA: Ko bude došao da radi u Leipzig, dobiće plaćen smeštaj meseca.

Prijave kod Personalrecruter-a Aleksandar Dzakula na Whatsapp +4915733876093 ili na E-mail: ad@dominkovic-transporte.gmbh